- Menu przedmiotowe
- Nabory i konkursy na wolne stanowiska
- Oferty pracy
Dietetyk/ Dietetyk kliniczny
O nas,
Uniwersytecki Szpital Kliniczny (USK) w Opolu rozwija się dynamicznie jako jednostka kliniczna. Rozszerzamy zakres świadczeń medycznych, co daje pole do rozwoju zawodowego w wielu profesjach medycznych i niemedycznych. Na modernizacje i doposażenie w nowoczesny sprzęt w ostatnich latach pozyskaliśmy 150 mln zł., oddaliśmy do użytku centra badawcze, w których prowadzone są badania kliniczne. To korzyść dla pacjentów, ale także dla chcących rozwijać się naukowo i poszukujących atrakcyjnego miejsca pracy. USK w Opolu w 2021r. został laureatem m. in. Opolskiej Nagrody Jakości oraz uzyskał certyfikat ministra zdrowia potwierdzający spełnienie standardów akredytacyjnych dla leczenia szpitalnego. Nasz szpital tworzy kadra doceniana za swe osiągnięcia również na arenie międzynarodowej. Zapraszamy do naszych zespołów! Jesteś zainteresowana/y? Aplikuj!
OFERTA PRACY
STANOWISKO: Dietetyk/ Dietetyk kliniczny
RODZAJ ZATRUDNIENIA: Umowa o pracę, pełny etat
MIEJSCE PRACY: Pododdział Chorób Wewnętrznych, Endokrynologii i Diabetologii
WYMAGANIA PRACODAWCY:
Poszukujemy osoby kontaktowej, łatwo nawiązującej relacje z pacjentami, otwartej na współpracę i wprowadzanie nowych rozwiązań, posiadającej zdolności przekazywania wiedzy (edukacji pacjenta i personelu).
- Dyplom dietetyka, mile widziana specjalizacja z dietetyki klinicznej,
- Znajomość zasad żywienia,
- Znajomość zasad żywienia w cukrzycy,
- Znajomość diet eliminacyjnych,
- Znajomość diety cukrzycowej,
- Znajomość wymienników pokarmowych oraz dobra umiejętność ich szacowania.
ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA:
- Edukację żywieniową pacjentów oraz ich rodzin, w szczególności pacjentów z cukrzycą [zasady komponowania posiłków, obliczania ich składu (kaloryczność, makroskładniki, gramy węglowodanów, indeks glikemiczny, kompozycja posiłku) wpływ różnych spożywanych posiłków na glikemię]
- Realizowanie zmian diet w terminie zleconym przez lekarzy,
- Obliczanie wartości odżywczej diet,
- Ocenianie wielkości porcji, kontrola jej smaku i temperatury,
- Sporządzanie zamówień diet zgodnie ze stanem chorych,
- Nadzorowanie dystrybucji posiłków dla pacjentów,
- Czuwanie nad utrzymywaniem należytego stanu higieniczno-sanitarnego w kuchni oddziałowej,
- Zgłaszanie przełożonemu wniosków dotyczących wyposażenia oddziału w sprzęt i naczynia kuchenne,
- Dbanie o estetykę podawania posiłków,
- Przygotowywanie posiłków na talerzach w oparciu o obliczanie gramów węglowodanów oraz zbilansowany skład posiłku oraz rozdawanie posiłków w oddziale,
- Edukowanie personelu medycznego i kuchennego w zakresie zdrowego żywienia,
- Wprowadzanie wspomagających aplikacji internetowych w szkolenie pacjentów chorych na cukrzycę typu 1 i 2,
- Obsługa urządzeń (np. wagi, pompy insulinowej, systemu ciągłego monitorowania glikemii, analizator składu masy ciała),
- Przestrzeganie procedur wewnętrznych oraz obowiązujących przepisów prawa,
- Prowadzenie dokumentacji medycznej pacjentów,
- Okazjonalne udzielanie konsultacji dietetycznych w poradniach diabetologicznych i innych
OFERUJEMY:
- Pracę w skróconym wymiarze czasu pracy, tj. 7:35 od poniedziałku do piątku,
- Perspektywę nawiązania dłuższej współpracy z jednostką o stabilnym położeniu gospodarczo-finansowym,
- Szansę wzbogacenia doświadczeń zawodowych oraz rozszerzenia umiejętności praktycznych zgodnie z charakterystyką stanowiska oraz miejsca pracy,
- Środowisko wysoko wykwalifikowanych specjalistów, uznanych w świecie medyków, ludzi zaangażowanych w procesy,
- Wdrożenie w strukturę organizacji,
- Pracę w szpitalu, który systematycznie rozszerza standardy organizacyjne i Zintegrowanego Systemu Zarządzania – ich potwierdzeniem są liczne nagrody, certyfikaty ISO, certyfikaty akredytacyjne,
Dodatkowo, naszym pracownikom zaoferować możemy także:
- Dofinansowanie do dalszego kształcenia, podnoszenia kwalifikacji zawodowych,
- Dodatek do wynagrodzenia za wysługę lat,
- Premię roczną,
- Nagrodę jubileuszową,
- Pakiet socjalny (m.in. „wczasy pod gruszą”, dofinansowania do wypoczynku dla dzieci, zapomogi losowe, pożyczki mieszkaniowe),
- Ubezpieczenie grupowe PZU,
- Kartę MultiSport z dofinansowaniem pracodawcy.
KONTAKT:
Jeśli rozważasz zmianę oraz chęć poszerzenia swych doświadczeń zawodowych w dynamicznym środowisku, jakie tworzy nasz szpital to serdecznie zapraszamy do złożenia swej aplikacji (CV, dyplom potwierdzający kwalifikacje) na adres e-mail: Pytania kierować można pod nr tel.: (77) 45 20 133, (77) 45 20 125. Zapraszamy do nawiązania współpracy!
Link do pobrania oferty:Ogłoszenie na stanowisko - Dietetyk Dietetyk kliniczny.pdf (798,28KB)
Informujemy, że w związku z prowadzoną rekrutacją będziemy przetwarzać Państwa dane osobowe. Szczegółowe informacje znajdziecie Państwo w "Klauzuli informacyjnej dla kandydatów do pracy" dostępnej na naszej stronie internetowej http://www.usk.opole.pl w zakładce RODO: : RODO/GDPR - Uniwersytecki Szpital Kliniczny w Opolu (usk.opole.pl)